mening

Reacties op het verschijnen van ‘Klantgericht reilen en zeilen’

“Met belangstelling heb ik het boek ‘Klantgericht reilen en zeilen’ gelezen. Mijn reactie: ‘een must voor alle ambtenaren’, zeker voor degenen die dagelijks met dienstverlening te maken hebben. En welke ambtenaar is dat nu niet? Ik wil graag een exemplaar bestellen voor mijn directe collega’s. Dit is stof die gedeeld moet worden.”

“Zeer lezenswaardig en actueel boek van Frank Faber over publieke dienstverlening! Met veel bronvermeldingen, onderliggende onderzoeken en inspirerende voorbeelden. Werk je in de dienstverlening, communicatie, of ben je er verantwoordelijk voor, dan is dit een handig overzicht van de laatste stand van zaken. Ik geef m door op m’n werk! #estafetteboek”

Boekrecensie ‘Klantgericht reilen en zeilen’ : zie https://www.managementboek.nl/boekblog/recensies/5278

De mening van klanten over het boek

“Ik kreeg onlangs het boek ‘Als vriendelijk nou belangrijk is…: Met de Tolteken op pad naar klantgerichte publieke dienstverlening‘ van Frank Faber. In het boek heeft Frank zijn ervaringen met de verbetering van de overheidsdienstverlening als lid van het programma burger@overheid.nl opgenomen”
De volledige tekst van de boekbespreking door Marcel Hooghout vindt u op  http://www.hoogwoutkennistransfer.nl/?p=259

“Ziet er verzorgd uit met veel afwisseling en nuttige informatie die logisch geordend is.”

“Een interessante combinatie tussen wezenlijke grondhouding en praktische werkvormen.”

Netwerk Management en Kwaliteitszorg bij Gemeenten (NMKG): “Het boek is, anders dan de titel doet vermoeden, een uitgebreid overzicht van kwaliteitsmanagement bij de (semi-)overheid. Het geeft een theoretisch kader met een filosofische kop er op die gebaseerd is op het gedachtegoed van de Tolteken. Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden en praktische hulpmiddelen. Het omvat zo veel aspecten van kwaliteitsmanagement in de publieke dienstverlening, dat het gerust een handboek van het vak genoemd mag worden.”

” Dit boek is, zeker in de situatie waarin wij ons bij de gemeente Krimpen aan den IJssel bevinden, zeer interessant vanwege de herkenbaarheid en toepasbaarheid.”

In Bezwaar & Beroep Nieuws van het UWV is in een artikel uitgebreid geciteerd uit het boek.” Dit artikel is binnen de afdeling goed ontvangen en heeft mensen nieuwsgierig gemaakt naar meer. “